Witte garnalencocktail

Voor mijn vijfde Swiepswoepswap van Mandyandmore mocht ik aan de slag met een recept van Hussemusse . Ik stond werkelijk versteld van deze zeer uitgebreide website. Wat een recepten! Wat een variatie! Wat een inspiratie! Hoe leuk is het dat moeder en zoon een passie voor eten delen!

Met de feestdagen in aantocht kwam ik het recept Witlof schuitje met garnalen tegen. Zoí is een enorme liefhebber van de ‘roze’ garnalencocktail die zij zelf maakt met mayonaise en ketchup. In dit recept komt geen ketchup voor en zo besloot ik dit recept de ‘witte’ garnalencocktail te noemen.

Het originele recept heb ik op een paar punten aangepast. Waar de witlof in het recept wordt gebruikt als eetbare schaaltjes, heb ik er voor gekozen de witlof te verwerken in het garnalenmengsel. In het originele recept wordt mayonaise en dille gebruikt. Hiervoor besloot ik mijn bestaande recept voor dille mayonaise te gebruiken. In de ingrediënten lijst staat de link naar het recept van de dille mayonaise.

Ingrediënten:

  • 200 gram roze of grijze garnaaltjes
  • 2 eetlepels dille mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kleine witlof, fijn gesneden
  • Zout en versgemalen peper
  • Enkele stevige en niet te grote blaadjes little gem

Bereidingswijze:

In een grote kom meng je de garnalen, mayonaise, yoghurt, citroensap en de witlof. Meng door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Leg enkele blaadjes sla en zet enkele kleine glaasjes op een serveerschaal en vul deze met wat van het garnalenmengsel. Met enkele (overgebleven) takjes dille kun je de hapjes versieren.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s