Over mij

Hoi!

Ik ben Christina. Allereerst moeder van twee fantastische dochters, Zoí en Elena. Ten tweede heb ik een geweldige vriend, Jorge, die ook nog eens twee super leuke dochters, Alina en Ayla, heeft. Ik ben dus ook nog eens een bonusmoeder.

Buiten mijn leven als moeder en partner ben ik werkzaam in de verzekeringen. Ik verzeker – heel kort door de bocht gezegd – scheeps aansprakelijkheid.  Een hele gave internationale baan waar ik ook nog eens mooie reizen mag maken.

Naast het hebben van een mooi gezin en een gave baan, vormen koken en bakken ook een heel groot deel van mijn leven. Al van kleins af aan kijk ik naar mooie kookprogramma’s. Het begon voor mij met Cas Spijkers en daar kwam Rudolph van Veen al snel bij. Inmiddels zijn hier een hele waslijst aan nationale en internationale (TV) chefs bijgekomen. Ik droomde van het hebben van een eigen kookprogramma. Hoe leuk zou het zijn als je mensen kan inspireren door het koken van toch een van de meeste primaire levensbehoeftes, namelijk eten? 

Als klein meisje heb ik voornamelijk de Griekse en Nederlandse keuken meegekregen. Dat is ook niet zo gek aangezien dit mijn roots zijn. Nu ben ik blij dat daar heel wat keukens bij zijn gekomen. Vooral de Mediterrane keuken is mijn favoriet. Van Spanje tot aan Turkije. 

Zoí’s vader is geboren en getogen in Suriname en hierdoor ken ik de Surinaamse keuken ook best goed en daar is gelukkig nog een andere mooie Zuid-Amerikaanse keuken bijgekomen, namelijk de Chileense.

Jorge houdt ook erg van koken en is vooral erg goed met deeg. Zijn empanadas en sopaipillas zijn goddelijk.

Kook ik alleen eigen bedachte recepten? Nee, zeker niet. Ik heb een (lichtelijke) kookboek en kookmagazine verslaving en ik vind het super leuk om recepten van anderen te proberen. Ik zal in mijn berichten ook altijd duidelijk maken van wie het recept is en indien mogelijk ook laten weten waar het recept in staat. Wil je dat ik een keer een bepaald recept maak of misschien wel jouw recept maak? Laat het me weten!