Muffins met banaan, chocola en walnoten

Hierbij weer een heerlijk recept dat er voor zorgt dat alle gezinsleden blij de keuken in komen lopen door de heerlijke geur van muffins. Dit recept is een zogenaamd #swiepswoepswap recept.

Lisanne van BakkenMetLisanne koppelde mij dit keer aan Nicole van Cookies & Carrot Sticks. De website van Nicole staat vol heerlijke recepten, blogs en tips. Ik koos ervoor haar Bananenmuffins met chocolade te swiepswoepswappen. Waarom? Ik heb een groot gezin waar tijd onze (lees vooral mijn!) allergrootste vijand is. Muffins vind ik altijd erg feestelijk, omdat het eenpersoons cakejes zijn. Daarnaast heb je geen machines nodig. Ik gebruik slechts twee beslagkommen. Één voor alle droge ingrediënten en één voor alle natte ingrediënten. Het is dan een kwestie van door elkaar mengen en de muffin papiertjes vullen. Binnen een mum van tijd – ongeveer 40 minuten in totaal – zijn deze heerlijke muffins klaar. In het originele recept gebruikte Nicole tapiocasiroop. De dadelstroop die ik in huis had, bleek een goede vervanger. Ook het amandelmeel dat ik altijd in huis heb, bleek een goede vervanger van de tijgernotenmeel. Het restje walnoten dat ik in de lade had, mengde ik op het laatst door het beslag heen.

Zet deze cakejes vooral ook neer op de ontbijttafel. Zo begin je de dag met blije gezichten.

Ingrediënten, voor 11 muffins:

 • 1 overrijpe banaan
 • 1 ei
 • 3 eetlepels dadelstroop
 • 1 theelepel vanille extract
 • 2 eetlepels melk
 • 200 ml olie, ik gebruikte arachideolie
 • 125 gram bloem
 • 125 gram amandelmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Snufje zout
 • 75 gram pure chocolade, in kleine stukjes
 • 25 gram walnoten, in kleine stukjes
 • Extra nodig; muffintray, muffinpapiertjes , twee (beslag)kommen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180°C.

Vul de tray met muffinpapiertjes.

Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en alle natte ingrediënten in een andere beslagkom. Meng de ingrediënten in de beslagkommen goed door elkaar en voeg dan de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten. Meng door elkaar en vul de muffinvormpjes tot driekwart. Het beslag is wat dik en het beslag met twee lepels in de vormpjes doen, vind ik het handigst.

Bak de muffins in 25 minuten gaat. Na 20 minuten draai ik de tray om voor een gelijkmatige bruining.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s