Appeltaart wafels

Waar ik dacht dat de vorige editie van ‘Swiepswoepswap’ de allerlaatste was, is het avontuur toch voortgezet. Lisanne van BakkenMetLisanne  besloot het stokje van Mandy over te nemen. Hierdoor werd Mandy zelf voor het eerst deelnemer van haar eigen concept. Vergeet ook vooral niet op haar website te kijken, Mandyandmore.

Lisanne koppelde mij aan Mieke van ‘Smiekkookt’. Als ik haar pagina op Instagram in één woord zou moeten omschrijven zou dat ‘gezellig’ zijn. De foto’s zijn erg kleurrijk met veel aansprekende recepten. Ik koos ervoor haar “appeltaart wafels” recept aan te passen naar deels ingrediënten die ik in huis had en naar de hoeveelheden zodat er genoeg wafels waren voor mijn grote gezin. Voor dit laatste keek ik naar mijn eigen wafelrecept, bijvoorbeeld die Wafels op basis van kokosmelk

Mieke gebruikt in het originele recept rozijnen. Die heb ik zelden in huis en daarom besloot ik voor gedroogde cranberries te gaan. Waar zij de appel in stukjes snijdt, besloot ik deze te raspen. Tot slot, heb ik de vanillesuiker vervangen voor een theelepel vanille essence.

Ingrediënten, voor 10 wafels

 • 400 ml melk
 • 2 eieren
 • 300 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1,5 theelepel gemalen kaneel
 • 1 kleine appel, geraspt
 • 3 eetlepels suiker
 • 1 theelepel vanille extract
 • 80 gram gesmolten roomboter
 • 25 gram gedroogde cranberries
 • Extra nodig: een wafelijzer en wat boter of bakspray om de ijzers in te vetten

Bereidingswijze:

Doe de bloem, de bakpoeder, het zout, de kaneelpoeder en de suiker in een grote beslagkom. Meng door elkaar en voeg al roerend de melk, de eieren, het vanille extract en gesmolten boter toe. Voeg tot slot de geraspte appel en cranberries toe. Alles goed door elkaar mengen en het beslag is klaar voor gebruik.

Verwarm het wafelijzer en vet deze licht in met wat boter of met bakspray.

Schep twee eetlepels beslag op iedere helft van het wafelijzer en help indien nodig het beslag zich te verdelen over beiden ijzers.

De wafels zijn klaar zodra het beslag is gestold en de wafels iets bruin van kleur zijn geworden.

Herhaal dit tot het beslag op het.

Eet smakelijk!

Tip: Voor dit recept kun je gerust een verrimpelde appel gebruiken.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s