Wafels op basis van kokosmelk

In ons gezin houden we er van om uit te pakken met het ontbijt. Een goed ontbijt, is een goede start van de dag. De ene keer bakt Jorge een hele stapel pannenkoeken, de andere keer eten we lekkere broodjes of we maken heerlijke wafels. Ik ben dol op kokos en kokosmelk heb ik altijd in huis. Deze wafels hebben dan ook kokosmelk als basis en zijn heerlijk met vers fruit, zoals bosvruchten, en ahornsiroop. Het beslag voor deze wafels is aan de stevige kant, zodat het niet bij het dichtdoen van het wafelijzer er meteen aan de zijkanten uitloopt. Ik maak dit beslag altijd met een handmixer, maar een garde of een keukenmachine is natuurlijk ook goed.

Ingrediënten, voor 10 wafels:

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 gram, gesmolten boter
  • Extra nodig: wafelijzer en wat boter of bakspray om de vorm in te vetten

Bereidingswijze:

Doe de bloem, de bakpoeder, het zout en de suiker in een grote beslagkom. Meng door elkaar en voeg al roerend de kokosmelk, de eieren, het vanille-extract en de gesmolten boter toe. Roer alles goed door elkaar.
Verwarm het wafelijzer en vet in met wat boter of bakspray. Schep twee lepels beslag, bijvoorbeeld met een ijs- of juslepel, op iedere helft van het wafelijzer en help het beslag zich te verdelen over beiden ijzers heen. Omdat het beslag dik is, kan je dit het beste doen met de bolle kant van een lepel of met een siliconen spatel. Het is niet erg als het beslag niet het hele ijzer bedekt. Het beslag zal zich verder verdelen, zodra je het wafelijzer dichtdoet. De wafels zijn klaar zodra het beslag gestold is en de wafels iets bruin van kleur zijn geworden. Herhaal dit totdat het beslag op is.

De wafels zijn super lekker met vers fruit en ahornsiroop.

Eet smakelijk!

Tip: Gebruik voor het gemak vloeibare boter om het wafelijzer in te vetten. Één klein kneepje per wafel is voldoende.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s