bananenbrood

Ik heb al vaak een bananenbrood gebakken en ik heb hiervoor veel recepten geprobeerd. Alle versies vond ik lekker, maar tegelijkertijd ook te zoet. Ik wilde erg graag een versie maken die voedzaam en tegelijkertijd niet te zwaar op de maag valt en een versie die gemaakt is zonder de toevoeging van geraffineerde suikers. De oplossing vond ik in de toevoeging van haverzemelen en het gebruik van dadelstroop. Dit bananenbrood is perfect om als tussendoortje te eten en kan ook prima mee als hapje voor op school.

Ingrediënten:

  • 3 (zeer) rijpe bananen, fijngeprakt
  • 80 ml zonnebloemolie, plus een beetje om de bakvorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels dadelstroop
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 50 gram haverzemelen
  • 35 gram amandelstiften
  • Extra nodig: een cakevorm van circa 30 cm lang

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een cakeblik in met wat olie en bekleed met bakpapier. Doe de olie en de stroop in een kom en voeg tijdens het mixen – met een handmixer of keukenmachine – één voor één de eieren toe. Nadat dit goed gemengd is voeg je geleidelijk de bloem, het bakpoeder, de zemelen en het zout toe. Zodra dit goed gemengd is, voeg je de geprakte banaan toe en meng je dat nogmaals goed elkaar.

Doe het beslag in de bakvorm en strijk, indien nodig, glad en bestrooi gelijkmatig met de amandelstiften.

Zet de vorm in het midden van de oven en bak het bananenbrood gaar in 50 tot 55 minuten. Test met een prikker of het bananenbrood gaar is. Dit doe je door de prikker in het bananenbrood te steken en zodra deze er droog uitkomt, is het brood gaar. Geef het bananenbrood de tijd om af te koelen en doe dat door het brood minimaal 15 minuten te laten afkoelen in de vorm en daarna pas uit de vorm te halen. Laat het brood verder afkoelen op een rek.

Eet smakelijk!

Tip: Voor het invetten van de vorm kun je natuurlijk ook bakspray of boter gebruiken.

Weetje: Zemelen zijn de buitenste velletjes van de haverkorrel bevatten veel vezels en zijn daarmee extra voedzaam.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s