Aardbeien ijsjes met vlierbloesemsiroop

In ons grote huishouden waar wij er alles aan proberen te doen om geen eten te verspillen, komt het helaas voor dat het niet lukt om al het eten zo vers mogelijk te eten. Dit gebeurt ons zelfs bij het zachte zomerfruit en dat terwijl we hier dol op zijn. In de koelkast stond een bakje met aardbeien die niet meer geschikt waren om zo te eten. Gelukkig gaf het heerlijk zonnetje dat scheen mij de inspiratie de aardbeien te pureren en te verwerken tot ijsjes.

Aardbeien en vlierbloesemsiroop is een perfecte combinatie en onze meisjes waren het hier helemaal mee eens. Het kostte hen wat geduld om te wachten tot de ijsjes bevroren waren, maar hun geduld werd beloond.

Voor dit recept is het moeilijk aan te geven hoeveel ijsjes je ermee kunt maken. Dit hangt natuurlijk af van de ijsvormpjes die je in huis hebt. Met mijn vormpjes heb ik acht ijsjes kunnen maken.

Als je wat van het ijsmengsel over hebt, gooi dit dan vooral niet weg, maar drink het lekker op.

Ingrediënten, voor ongeveer 500 ml ijs

  • +/- 400 gram aardbeien
  • +/- 250 ml aangemaakte vlierbloesemsiroop
  • Extra nodig; staafmixer

Bereidingswijze:

Was de aardbeien en haal de kroontjes er van af. Doe de aardbeien in een ruime kom of maatbeker en pureer hierin het fruit totdat deze glad zijn. Je hoeft de sap niet te zeven.

Maak in een glas de siroop klaar en maak deze naar jouw smaak. Giet de siroop bij het aardbeienmengsel en meng door elkaar. Vul de vormpjes met het aardbeienmengsel en ze deze in de vriezer. Voor het beste resultaat laat je de ijsjes minimaal acht uurtjes bevriezen.

Geniet!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s