Pastasalade met kip, paprika en komijn

Deze salade is super eenvoudig  en tegelijkertijd erg bijzonder door de smaak.

Al jaren staat deze salade bij ons op het menu. Ik kan mij nog goed herinneren toen ik deze voor het eerst at bij mijn zus in Patras. Ik was namelijk meteen ondersteboven. Wat geeft die komijn een heerlijke smaak! Wij gebruiken behoorlijk wat komijn in dit gerecht, maar dit kun je natuurlijk aanpassen naar bijvoorbeeld één eetlepel.

Schrik niet van de hoeveelheid olijfolie die er in dit recept zit. Deze olie gaat namelijk niet verloren na het bakken van de kip. Doordat de komijn wordt meegebakken in de olie, krijgt de olie een heerlijke smaak en deze gebruik je vervolgens in de salade.

Ingrediënten:

  • 500 gram penne rigate
  • 2 kipfilets, ongeveer 500 gram in totaal, in blokjes gesneden
  • 3 paprika’s, in grove stukken gesneden
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 zakje rucola

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de verpakking. Giet vervolgens af en laat enigszins afkoelen.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kip met de komijn en het zout en peper in aan. Zodra de kip kleur begint te krijgen, doe je de stukjes paprika erbij. Zet het vuur uit zodra de kip en de paprika’s gaar zijn.

Neem een ruime schaal en doe hier de pasta en de kip met paprika’s – inclusief de olie uit de pan – in. Hussel goed door elkaar en voeg vervolgens de mayonaise toe. Breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper en voeg tot slot de rucola toe. Meng goed door elkaar en klaar is de salade.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s