Granola met amandelen, sinaasappel en abrikozen

Het is tijd voor mijn tweede ‘Swiepswoepswap’ van Mandy van Mandyandmore. De eerste keer ging ik aan de slag met een vegetarisch recept en nu mocht ik aan de slag gaan met een granola recept. Ik ben echt dol op granola en gek genoeg had ik dat nog nooit eerder gemaakt. Zo zie je maar waar het concept van ‘swiepswoepswap’ goed voor is.

Deze keer ben ik gekoppeld aan Christel van crunchygranola.nl . De lay-out van haar pagina vind ik erg prettig door de rustgevende witte achtergrond en de duidelijke structuur. Op haar website staan niet alleen recepten vermeld, maar bijvoorbeeld ook tips & tricks en informatie per ingrediënt.

Op haar recept originele ‘cashew-sinaasappelgranola met cranberries’ – klik hier – heb ik een variatie gemaakt. De havervlokken heb ik vervangen door speltvlokken, de cashewnoten heb ik vervangen door walnoten, de cashewpasta heb ik vervangen door amandelpasta (te koop bij onder andere EkoPlaza) en de gedroogde cranberries heb ik vervangen door gewelde abrikozen.  

 Al tijdens het maken van deze granola snapte ik niet waarom ik zoiets niet eerder had gemaakt. Je zult hieronder lezen hoe makkelijk het is. Behalve makkelijk vind ik het ook erg veel voldoening geven en als klap op de vuurpijl zitten er geen toegevoegde suikers in. Iedere ochtend start ik met een kommetje yoghurt en huisgemaakte granola. Wie wil dat nou niet?

Ingrediënten:

  • 150 gram speltvlokken
  • 30 gram amandelmeel
  • 40 gram ongezouten walnoten, in grove stukken
  • 40 gram bruine ongezouten amandelen, in grove stukken
  • 65 gram amandelpasta
  • 1 sinaasappel, de rasp en 60 ml sap
  • ½ theelepel vanille extract
  • Snuf zeezout
  • 50 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
  • Extra nodig; een grote kom, bakplaat met bakpapier, rasp, luchtdichte (weck)pot

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 120°C.

Meng in een grote schaal de havervlokken, de amandelmeel, de walnoten, de amandelen en het zout. Voeg vervolgens de vanille extract, de sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en de amandelpasta toe. Meng alles goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak hier een platte laag van en leg alles goed tegen elkaar aan.

Bak het mengsel 30 minuten op 120°C en verlaag daarna de temperatuur naar 90°C. Bak de granola nu nog 50 minuten.

Schakel de oven uit en laat de granola in de oven, met de deur op een kier, volledig afkoelen.

Breek de granola met je handen los en verdeel hier de abrikozen over. Bewaar de granola in een luchtdichte pot en genieten maar.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s