Rode kool met appel

Je zult vast vaak genoeg gedacht hebben dat het zelf maken van rode kool met appel een enorme klus is. Dat dacht ik ook namelijk. Rode kool met appel is de grote favoriet van mijn moeder. Al van kinds af aan at zij het graag. Toch maakte mijn moeder dit nooit zelf. Wellicht ook niet zo gek aangezien je de rode kool makkelijk in een pot, blik of zelfs ingevroren kunt kopen.

Mijn recept zal bewijzen dat het heel eenvoudig vers te maken is. De kool in kleine reepjes snijden is het grootste werk. Als je een mandoline of een keukenmachine hebt met schijven die als rasp fungeren, ben je zo klaar.

De kool die ik heb gebruikt is ruim 1,5 kilo. Je zult zeker wat kool overhouden, maar dat kun je prima invriezen.

Het is niet nodig speciale appels in huis te halen, kijk vooral wat je op de fruitschaal hebt liggen of gebruik de appels die je lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 1 rode kool, in dunne reepjes
  • 1 kleine (rode) ui, fijn gesnipperd
  • 1 kaneelstokje
  • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
  • 500 ml water
  • Zout en peper
  • 1,5 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

Doe de ui, de kool en de kaneel in een ruime pan met dikke bodem. Voeg het water en wat zout en peper toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur nog iets lager en roer je regelmatig de kool door de pan heen. Voeg na 20 minuten de appel en de ontbijtkoek toe. Laat de kool nog minimaal 10 minuten stoven. Voeg de suiker toe en proef of er nog wat zout en peper bij moet. Na nog eens 5 minuten is de kool klaar.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s