Macaroni met salami en champignons

Het recept van deze macaroni heb ik van mijn vader overgenomen en is oorspronkelijk van mijn moeder. Mijn moeder gebruikt zowel ham blokjes als blokjes snijworst. Mijn vader daarentegen gebruikt alleen snijworst en in plaats van de ham gebruikt hij champignons. Ik gebruik wel champignons, maar juist weer geen snijworst. Ik vind salami net wat lekkerder en ik vind de worsten van Stegeman erg handig en de variant met Italiaanse kruiden vind ik heerlijk.

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram salami, in blokjes
  • 250 gram champignons, in blokjes,
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 400 ml water
  • Zout, peper,
  • Geraspte kaas, voor het bestrooien

Bereidingswijze:

Kook de macaroni volgens de verpakking en giet deze af.

Verhit de olie op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Zodra de ui glazig wordt, doe je de champignons erbij. Bak de champignons onder regelmatig roeren ongeveer 10 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer deze los. Voeg het water toe met wat zout en peper en breng aan de kook. Voeg de blokjes salami toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Proef de saus of er eventueel wat zout of peper bij moet. Doe de afgegoten macaroni in de pan bij de saus en meng goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Tip: je kunt er voor kiezen eerst de saus te maken en vervolgens de macaroni te koken. Zo houd je goed de controle over wat er gebeurt in de twee verschillende pannen. Ik kook de macaroni op hetzelfde moment als dat ik de saus maak. Het voordeel hiervan is dat je binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel hebt staan.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s