Lucuma pancakes van bananenmeel

Als klein meisje was ik erg geïnteresseerd in de muziek uit Latijns-Amerika. Mijn vader is drummer van beroep en zo leerde hij mij de verschillende ritmes spelen op een trommel. Mijn interesse is inmiddels uitgegroeid in een liefde en deze liefde is inmiddels ook uitgeweken naar de Zuid-Amerikaanse keuken. Met dank aan Mariëla van Proef Peru leer ik de Peruaanse keuken kennen. Peru kent een bijzondere keuken en het land kent vele bijzondere vruchten die bijna allemaal ook tot de superfoods behoren. Via Mariëla ben ik in contact gekomen met Silvia van Lekker Llama. Lekker Llama werkt onder andere samen met boeren in Peru en zo zorgen zij ervoor dat lokale producten naar Nederland worden geëxporteerd.

De lucuma uit dit recept is een ware superfood en zit vol met beta caroteen, ijzer, zink, calcium, vitamine B3 en proteïnes. 

Het bananenmeel past perfect in een glutenvrij dieet. Het meel is niet zoet en dan daarom perfect gebruikt worden in zowel hartige als zoete recepten.

Ingrediënten, voor 15 tot 18 pancakes:

  • 2 lucumas, fijn geprakt of fijn gehakt
  • 4 eieren, gesplitst
  • 250 gram bananenmeel
  • 500 ml melk
  • 2,5 eetlepel kristalsuiker
  • Snufje zout
  • Boter om in te bakken
  • Extra nodig, een keukenmachine of handmixer

Bereidingswijze:

Doe de eiwitten in een schone kom van de keukenmachine en klop de eiwitten stijf. Indien je geen keukenmachine hebt, kun je de eiwitten ook stijf kloppen met een handmixer.

In een andere kom doe je al het eigeel, de melk en de suiker. Meng dit goed door elkaar met een garde. Voeg vervolgens het meel en het zout toe. Meng goed door elkaar en voeg dan de lucuma toe. Roer alles goed door met de garde en kijk goed of de lucuma geen klonten vormt. Eventuele klonten kun je met en vork losmaken. Tenslotte voeg je het stijve eiwit toe en dit vouw je voorzichtig door het beslag heen.

Verhit wat boter, op laag tot middelhoog vuur, in een koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, schep je een lepel (bijvoorbeeld een soeplepel) van het beslag in de pan. Zodra er bubbeltjes tevoorschijn komen, draai je de pancake om. Wees voorzichtig met de temperatuur om aanbranden te voorkomen.

De pancakes zijn heerlijk met vers fruit en bijvoorbeeld stroop.    

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s