‘Hollandse’ kippensoep

Deze soep noem ik ‘Hollandse’ kippensoep omdat het typische zakje soepgroenten erin voorkomt. De laurierblaadjes en de pimentballetjes die ik er in doe, maken het waarschijnlijk juist weer on-Hollands. De pimentballetjes zijn overigens optioneel. Keer op keer dat ik deze soep maak, is het genieten geblazen. Of het je dit nu als lunch maakt of als avondmaal. Een stuk vers (gebakken) brood erbij en de maaltijd is compleet.

Ingrediënten:

  • 2 kippenbouten, in zijn geheel inclusief de huid
  • Scheutje olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 pimentballetjes, optioneel
  • Zout en peper
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 aardappels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 250 gram soepgroenten
  • 80 gram vermicelli

Bereidingswijze:

Vul een ruime pan met 2,5 liter water. Voeg hier de olijfolie, de laurierblaadjes, de pimentballetjes, een ruime hoeveelheid zout, peper en de kip aan toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Na 30 minuten haal je de kip uit de pan en leg je deze op een bord om af te koelen. Haal vervolgens de laurierblaadjes en pimentballetjes uit de pan. Voeg nog een half liter water en het bouillonblokje toe. Voeg de aardappelblokjes en de soepgroenten toe en laat 10 minuten koken. Ondertussen haal je het vel van de kip en gooi je dit weg. Haal het vlees van het bot af en doe het vlees bij de soep. Voeg de vermicelli toe en laat de soep nog eens 10 minuten koken. Voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.

Eet smakelijk!  

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s