Aardappelsalade met dille en ei

Toen ik in de Franse supermarkt over de groenten- en fruitafdeling liep genoot ik niet alleen van de mooie opstelling, maar zeker ook van de geuren! De geur van heerlijk zoet fruit en de geur van verse kruiden. De kruiden worden daar niet verpakt in een plastic bakje verkocht, maar in bundeltjes. Dille behoorde altijd al tot mijn favoriete verse kruid, maar na het bezoek aan deze supermarkt wist ik het zeker. Terplekke bedacht ik dat ik een simpele salade wilde maken met dille als grootste smaakmaker.

Ingrediënten:

  • 2 kilo aardappels, geschild
  • 4 hardgekookte eieren
  • Bosje dille, fijngesneden
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Kook de aardappels in een ruime pan met gezouten water totdat ze gaar zijn. Giet de aardappels af en laat deze afkoelen. Snijdt de aardappels en de eieren in plakjes en doe deze in een ruime schaal. Maak een sausje van de crème fraîche, de mayonaise, de fijngesneden dille en breng nog wat op smaak met zout en peper. Giet het sausje over de aardappels heen en meng alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Tip: kook voor het beste resultaat de aardappels in zijn geheel. Doe de aardappels na het afgieten terug in de pan met de deksel erop en laat zo de aardappels droomstomen.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s