Tropisch kokosdrankje

Houd je van kokos? Houd je van de tropen? Houd je van gecondenseerde melk? Dan is dit het perfecte drankje voor jou en voor je gasten op bijvoorbeeld een tropisch geïnspireerd feestje. Dit drankje is zoet, en voor sommigen iets te zoet. Dit komt met name door de gecondenseerde melk.  Maak dit drankje dan ook niet alleen voor jezelf, maar serveer het tijdens een feestje in een leuke kan. Vergeet er geen kleine vorkjes/ lepeltjes / prikkertjes bij te serveren. Het drankje bevat namelijk stukjes fruit.

Dit drankje is één van mijn lievelingsdrankjes en het recept is oorspronkelijk van Zoi’s oma en ik heb er door de jaren heen een eigen draai aan gegeven.

Ik ben dol op kokos en dit drankje is niet alleen gemaakt van kokosmelk, maar ook met jonge klapper. Oftewel slierten van een jonge kokosnoot. Deze kun je in het diepvriesvak vinden van de toko. Als je dan toch bij de toko bent, kun je meteen de amandelessence meenemen.

Ingrediënten, voor ruim 1,5 liter:

  • +/- 450 gram jonge klapper, ontdooid
  • 800 ml kokosmelk
  • 1 blik gecondenseerde melk, +/- 397 gram
  • 1 groot blik tropisch fruit op siroop, +/- 822 gram
  • 1 tl amandelessence

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten, inclusief de siroop van de vruchten, in een grote kom en roer goed door elkaar. Schenk over in kannen en laat het goed koud worden voordat je het serveert.

Enjoy!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s