Gnocchi met “chorizo” en sperzieboontjes

Zonder er eerder bij stil te hebben gestaan, zijn wij in ons gezin echte flexitariërs. Wij houden van een goed stuk vlees, maar het merendeel van de week eten wij vegetarisch en minimaal één keer per week vis. Vanuit de Griekse keuken eten wij zelfs vaak volledig plantaardig (vegan). Dat zou je misschien niet denken als je een menukaart uit een Grieks restaurant voor je ziet.

De laatste tijd proberen wij bewuster te zijn van wat wij eten en zo eten wij ook steeds meer plantaardige varianten op zuivel en vlees. Dit gerecht heb ik terplekke in de supermarkt bedacht en is volledig plantaardig. De smaak en structuur van de “chorizo” worstjes is erg goed. Deze worstjes geven het gerecht veel smaak en ook de welbekende oranje kleur aan het eten.

Ingrediënten, voor 4 personen:

  • 800 gram gnocchi
  • 2 plantaardige “chorizo” worstjes, bijvoorbeeld van Garden Gourmet
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 250 gram sperziebonen, in stukjes
  • 250 ml plantaardige “room”, bijvoorbeeld van Alpro
  • Handjevol cherrytomaten, +/- 10
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een ruime pan, bijvoorbeeld  in een hapjespan of in een wok. Fruit hierin, op middelhoog vuur, de ui en de knoflook in aan. Snijdt de worstjes in plakjes van ongeveer 1 cm. Doe de worstjes in de pan en pak 5 minuten mee. Voeg de sperzieboontjes en wat zout en peper toe. Voeg na 5 minuten de “room” toe en zet het vuur laag. Kook ondertussen de gnocchi volgens de verpakking en proef of de saus genoeg smaak heeft. Voordat je de gnocchi bij de saus doet, doe je de tomaten bij de saus. Schep de gnocchi uit de pan en doe deze meteen bij de saus en doe daar een flinke lepel kookvocht van de gnocchi bij.

Goed omscheppen en eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s