Faki

Deze linzensoep is de eerste soep die in mij opkomt als je mij naar Griekse soepen zou vragen. Het wordt in ieder huishouden gegeten en behoort – als je het mij vraagt – tot het vegetarische krachtvoedsel. Deze soep heeft mij door mijn zwangerschap geholpen. Als klein kind was ik hier al dol op en dat ben ik nog steeds. Ik vind het dan ook super mooi om te zien dat Zoí ook gek op deze soep is.

Mijn peetmoeder at vaak wat gebrokkelde feta en tonijn uit een blikje bij deze soep. Deze traditie zeg ik inmiddels voort.

De azijn, slechts een klein scheutje of enkele druppels, maken deze soep helemaal af.

Ingrediënten:

  • 2,5 l water
  • 250 gram groene linzen
  • Scheut olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflook, fijn gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Doe het water in de pan, samen met de linzen, de olijfolie, de ui, de knoflook, het laurierblad, de oregano, het zout en peper en breng aan de kook. Zodra de soep kookt, voeg je de tomatenpuree toe. Na ongeveer 30 á 40 minuten zijn de linzen gaar. Proef tussendoor of de soep genoeg smaakt heeft en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Schenk de soep in borden en doe er een klein beetje azijn bij.

Eet smakelijk!

Tip: de linzen week ik nooit. Wel was ik deze wel zorgvuldig en kijk ik of er steentjes tussen zitten.

Gepubliceerd door

Een reactie op “Faki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s