Rabarbercompote

Rabarber is niet iedereens favoriet. Ik vind het erg lekker en het behoort tot mijn moeders favoriete groenten. Rabarber behoort dus tot de groenten en niet tot het fruit! Deze compote is erg lekker met een bolletje vanille-ijs bijvoorbeeld op een zoete  pannenkoek. Dit recept is een klein receptje en voel je vooral vrij het te verdubbelen.

Ingrediënten:

  • 250 gram rabarber, in plakjes van ongeveer 1 cm gesneden
  • 50 ml water
  • 1 eetlepel dadelstroop

Bereidingswijze:

Doe de rabarber, het water en de stroop in een steelpan en zet het op zacht tot middelhoog vuur. Na ongeveer 15 minuten zie je dat de rabarber uit elkaar is gevallen.

Eet smakelijk!

Tip: Vind je de compote te zurig, dan kun je er meer stroop bij doen. Heb je geen dadelstroop in huis dan kun je ook agavesiroop gebruiken of suiker. Let wel op dat je er niet meteen te veel van bij de rabarber doet. Doe het geleidelijk. Zo houd je de zoetheid het best onder controle.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s