Aubergine “shoarma” met yoghurtsaus

Aubergine “shoarma” met yoghurtsaus

Al een tijd denk ik na over het maken van een vegetarische “shoarma”. Ik wilde een smaakvolle variant maken zonder meteen naar de vleesvervangers en de kruidenzakjes te hoeven grijpen. Deze variant op basis van aubergine is echt een knaller van een recept. De aubergine is zeer smaakvol en daarom wilde ik er niet een hele sterke saus bij eten. De yoghurtsaus met bieslook en slechts een klein beetje knoflook is een frisse tegenhanger van de aubergine. Serveer deze “shoarma” met een pitabroodje, een salade en gebakken aardappeltjes en dan heb je een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel gezet.

Ingrediënten, 4 personen:

Voor de “shoarma”

 • 1 aubergine
 • Kruidenmengsel:
 • – 4 eetlepels olijfolie
 • – 1 theelepel knoflookpoeder
 • – 1 theelepel gemalen komijn
 • – 3 theelepels paprikapoeder
 • – 1 theelepel kerriepoeder
 • – ½ theelepel cayennepeper
 • – ½ theelepel uienpoeder
 • – 1 theelepel zout
 • 1 ui, in dunne partjes gesneden
 • 1 ½ paprika, bijvoorbeeld een rode en een gele, in reepjes gesneden
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Zout

Voor de yoghurtsaus

 • 250 gram (Griekse) yoghurt
 • Handjevol verse bieslook, fijn gesneden
 • 1 teentje knoflook
 • Eventueel wat melk

Bereidingswijze:

Voor de “shoarma”

Snijdt de aubergine in staafjes die ongeveer net zo lang en dik zijn als je wijsvinger. Doe voor het kruidenmengsel alle ingrediënten in een ruime schaal en meng dit goed door elkaar. Voeg de aubergine toe en meng de aubergine door het mengsel heen, zodat alle staafjes bedekt zijn met de kruiden.

Verhit, op middelhoog vuur, de overige 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hier de ui en de paprika. Na ongeveer 5 minuten voeg je de aubergine toe en bak je dit nog ongeveer 10 á 15 minuten mee. Breng indien nodig de “shoarma” op smaak met zout.

Voor de yoghurtsaus:

Doe de yoghurt en de bieslook in een schaal en meng goed door elkaar. Pers hierboven de knoflook uit. Indien de saus een beetje dik is, kun je een klein beetje melk toevoegen tot de jouw gewenste sausdikte.

Eet smakelijk!

Tip: Als je van wat pit houdt, kun je ook 1 theelepel cayennepeper toevoegen in plaats van een halve theelepel.

Weetje: Specerijen laten hun geuren en smaken pas goed los tijdens het bakken.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s