Meloen en aardbeien ijsjes

Sinds jaar en dag ben ik dol op ijs. Roomijs wel te verstaan. Toen ik moeder werd van Zoí begon ik met het maken van ijsjes die een stuk gezonder waren en niet allerlei toevoegingen hadden. Zo maakte ik ijsjes met yoghurt, maar ook ijsjes op basis van fruit. Deze zijn heel erg makkelijk te maken en je weet precies wat er in zin. Wel zo’n fijn gevoel. Deze ijsjes zijn zowel met een blender als met een staafmixer te maken.

Ingrediënten, voor 6 ijsjes:

  • 1 cantaloupe meloen, geschild, zonder zaden en in stukjes gesneden
  • 200 gram aardbeien
  • Sap van 1 sinaasappel
  • Extra nodig: blender, ijsjesvorm

Bereidingswijze:

Doe al het fruit in de blender en pureer zolang totdat het fruit helemaal is gepureerd. Vul de ijsvormpjes met het sap. Zet de vormpjes in de vriezer en wacht minimaal een nacht voor het beste resultaat.

Tip: Heb je geen blender, maar wel een staafmixer? Doe al het fruit in een ruime kom en maak deze fijn met een staafmixer. Houdt de kom een beetje schuin, zodat de mixer beter de ruimte krijgt om het fruit te pureren.

Heb je sap over? Gooi dit niet weg, maar drink het op of vul er meer ijsvormpjes mee.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s