Bistec a lo pobre

Een gerecht dat je niet zozeer in de dorpen van Chili tegenkomt, maar des te vaker in de restaurants van Santiago.

Dit was één van de eerste gerechten die Jorge voor mij maakte en ik vond het super lekker. Ik eet niet heel veel vlees, maar de combinatie van de gebakken uien met het vlees en het eitje op de patat vond ik zo lekker dat ik meteen twee biefstukken tegelijk at. Vandaar dat dit recept in principe voor twee personen is geschreven. Ben je niet zo’n grote eter als dat wij zijn of wil je dit voor je gezin maken, kun je het perfect voor 4 personen maken – met op de eieren na – exact dezelfde ingrediënten. Gebruik 1 ei per persoon. Wij gebruiken eigenlijk altijd ovenfriet voor dit gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 uien, in dunne partjes gesneden
  • 6 eetlepels (olijf)olie
  • 4 biefstukken
  • Zout en peper
  • Zak (oven) friet / patat
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Voor de patat: Indien je ovenfriet gebruikt, verwarm je alvast de oven voor volgens de verpakking en bak de friet krokant. Probeer het bakken van de patat – of het nu gefrituurde patat is of patat uit de oven – zo te timen dat het tegelijk klaar is met het vlees en het gebakken eitje.

Voor de uien: Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de uien totdat ze zacht en bruin van kleur zijn. Doe de uien in een kom.

Voor de biefstuk: Verhit nog eens twee eetlepels olie in de koekenpan waarin je net de uien hebt gebakken. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak deze ongeveer 4 minuten per kant voor een medium rare resultaat. Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 5 minuten rusten

Voor de gebakken eieren: Verhit de overige olie in een schone koekenpan en bak hierin de eieren tot spiegeleieren.

Voor de opmaak van het bord: Leg wat patat op het bord met daarnaast de biefstukken. Verdeel vervolgens de gebakken uien hierover en leg het gebakken eitje op de patat.

Eet smakelijk!

Weetje: In Chili wordt bijna geen boter gebruikt om in te bakken.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s