Kagianna – roerei met tomaten

Het eerste waar ik aan denk als ik kagianna eet, is aan ontbijten op het terras bij mijn zus in Patras of op het erf bij mijn peetmoeder in Loutsa. Helaas is mijn peetmoeder er niet meer, maar mijn herinneringen aan haar eten zijn in volle maten aanwezig.

Kagianna kun je perfect als ontbijt of als lunch eten en is heerlijk met vers brood. Dit recept is ook de perfecte gelegenheid om je overrijpe tomaten te gebruiken in plaats van deze uiteindelijk weg te gooien.

Wisten jullie dat dit gerecht in bepaalde delen van Griekenland ‘strapatsada’ wordt genoemd?

Ingrediënten:

  • 800 á 1000 gram overrijpe tomaten
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout & peper
  • (eventueel ½ theelepel gedroogde oregano)
  • (eventueel een handjevol geraspte kaas)

Bereidingswijze:

Rasp de tomaten, met schil en al, boven een kom. Het velletje dat je in je hand overhoudt, kun je weggooien. Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan. Doe de tomaat erbij en bak deze ongeveer 5 minuten zachtjes aan. Voeg ondertussen wat zout en peper toe. Indien je oregano gebruikt, kun je dit nu toevoegen. Kluts de eieren in een kom en voeg deze toe aan de pan. Op laag vuur de eieren al continu roerend laten garen. Doe dit voorzichtig en neem hier de tijd voor, ongeveer 10 minuten, zodat de smaken goed tot hun recht komen. Blijf proeven en voeg indien nodig wat meer zout en peper toe. Als je kaas gebruikt, kun je dat er nu bij doen en roer dat door het ei heen.

Eet smakelijk!

Weetje: Het raspen van de tomaat zorgt ervoor dat je meteen fijne stukjes tomaat hebt. Je kunt de tomaten ook ontvellen door deze in te kerven en vervolgens in warm water te dompelen en dan vervolgens in een ijskoud bad te leggen.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s