Dalgona koffie

De dalgona koffie hype vind ik fascinerend. Sinds jaar en dag drinken wij in Griekenland Frappé. Een koffie, vaak ijskoud gedronken, gemaakt met oploskoffie en suiker. Zoals ook bij de frappé, wordt voor de dalgona koffie oploskoffie gebruikt en wordt deze los geklopt met een handmixer of een simpeler “shaker”. De bedoeling van de dalgona is dat de koffie erg schuimig wordt. Tijdens het maken van het schuim zul je zien dat de kleur steeds lichter wordt. Ik heb het geprobeerd te maken met een staafmixer en een “shaker”, maar ik vind dat je het beste resultaat met een handmixer bereikt.

Natuurlijk is de dalgona koffie niet hetzelfde als de frappé, maar het doet mij er zeker aan denken. Ik zou zeggen dat melk de basis is voor de dalgona koffie en bij frappé is de basis water.

In de dalgona is de hoeveelheid koffie en suiker behoorlijk hoog en ik zou adviseren dit zeker niet te vaak te drinken. Als je deze dan drinkt, drink het dan op de “Griekse” manier. Wat dat is? Lekker lang over je koffie doen.  Hoe lang? Minimaal een uur.

Ingrediënten voor 1 glas koffie:

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gekookt water
  • 200 ml koude haverdrink of melk
  • IJsblokjes.
  • Extra nodig, een kom, een handmixer en een longdrinkglas.

Bereidingswijze:

Doe de koffie, de suiker en het water in een kom. Klopt dit ongeveer 5 minuten totdat er een mooie lobbige mokka kleurige massa ontstaat. Doe ijsblokjes in een longdrinkglas en schenk hier de melk bij. Lepel de dalgona koffie massa op de melk. Doe een rietje in je glas en meng de koffie voorzichtig door de melk. Je kunt dit natuurlijk ook doen met een lepel.

Drink smakelijk! Variatietip: gebruik ieder gewenst soort melk of drink. Ik vind havermoutdrink erg lekker en zeker als deze erg koud is.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s