Eiersalade

Deze salade is een zeer eenvoudige en toch smaakvolle – zo niet smaakvollere – variant op de kant en klare supermarkt versie. In de bekende eiersalade versies wordt vaak gebruik gemaakt van bieslook. Bieslook is een kruid dat ik niet standaard in huis heb. Peterselie daarentegen wel altijd. Zo was de keuze voor mij makkelijk om peterselie te gebruiken.

Sinds ik op mijn suikerinname moet letten, valt het mij op in hoeveel producten suiker verwerkt zit. Indien jij net zoals ik ook op je suikerinname moet of wilt letten, gebruik voor dit recept dan mayonaise zonder toegevoegde suikers. Het is ook leuk om je eigengemaakte mayonaise te gebruiken.

De in het recept aangegeven hoeveelheden en soort kruiden, kun je natuurlijk naar eigen inzicht en smaak toevoegen.

Ingrediënten:

  • 5 hardgekookte eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel water
  • De blaadjes van 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • Volle mespunt paprikapoeder
  • Volle mespunt uienpoeder
  • Zout en (witte)peper

Bereidingswijze:

Snijdt de eieren in fijne blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hieraan de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en klaar is de eigengemaakte eiersalade.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s