Salade met croutons, tomaat, feta, ei en avocado

Ik ben echt dol op salades. Of het nu salades zijn voor bij de maaltijd zijn of salades als lunch- en/ of hoofdgerecht. Deze salade bedacht ik op een avond dat ik werkelijk geen zin had om te koken. Er moet natuurlijk wel gegeten worden en om te voorkomen dat ik naar junkfood grijp, heb ik mijzelf voorgenomen om nog eens in de koelkast, voorraadkast en fruitschaal te kijken. Zo ontstond deze knaller van een maaltijd en deze kan je natuurlijk maken als bijgerecht of gewoon lekker voor jezelf voor tijdens de lunch of tijdens het avondeten.

Ingrediënten:

  • Oud (stok)brood
  • Tomaten
  • Rijpe avocado
  • Feta
  • Gekookte eieren
  • Citroen
  • Extra vierge olijfolie
  • Oregano
  • Zout

Bereidingswijze:

Snijdt het brood in stukken en bak dit in een koekenpan waar je al wat olijfolie in hebt gegaan. Bak het brood totdat het lekker krokant is. Doe deze in een schaal en voeg hieraan de stukjes tomaat, feta en eieren toe. Snijdt de avocado in blokjes en besprenkel deze direct met wat citroen, zodat deze mooi groen blijft. Breng op smaak met een klein beetje zout, wat oregano en een scheut olijfolie.

Eet smakelijk!

Tip: voor deze salade zijn de hoeveelheden niet van belang. Kijk gewoon wat je in huis hebt en hoeveel trek je hebt. Voor deze salade had ik een half afbakstokbrood over, een halve plak feta (+/- 100 gram), wat cherry tomaatjes en 2 gekookte eieren. Kant en klare croutons zijn natuurlijk ook prima.

Gepubliceerd door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s