Home

Welkom in mijn culinaire wereld

WIE BEN IK?

Hoi! Ik ben Christina. Allereerst moeder van twee fantastische dochters, Zoí en Elena. Ten tweede heb ik een geweldige vriend, Jorge, die ook nog eens twee super leuke dochters, Alina en Ayla, heeft. Ik ben dus ook nog eens een bonusmoeder.

Buiten mijn leven als moeder en partner ben ik werkzaam in de verzekeringen. Ik verzeker – heel kort door de bocht gezegd – scheeps aansprakelijkheid.  Een hele gave internationale baan waar ik ook nog eens mooie reizen mag maken.

Naast het hebben van een mooi gezin en een gave baan, vormen koken en bakken ook een heel groot deel van mijn leven. Al van kleins af aan kijk ik naar mooie kookprogramma’s. Het begon voor mij met Cas Spijkers en daar kwam Rudolph van Veen al snel bij. Inmiddels zijn hier een hele waslijst aan nationale en internationale (TV) chefs bijgekomen. Ik droomde van het hebben van een eigen kookprogramma. Hoe leuk zou het zijn als je mensen kan inspireren door het koken van toch een van de meeste primaire levensbehoeftes, namelijk eten?  

Als klein meisje heb ik voornamelijk de Griekse en Nederlandse keuken meegekregen. Dat is ook niet zo gek aangezien dit mijn roots zijn. Nu ben ik blij dat daar heel wat keukens bij zijn gekomen. Vooral de Mediterrane keuken is mijn favoriet. Van Spanje tot aan Turkije. 

Zoí’s vader is geboren en getogen in Suriname en hierdoor ken ik de Surinaamse keuken ook best goed en daar is gelukkig nog een andere mooie Zuid-Amerikaanse keuken bijgekomen, namelijk de Chileense.

Jorge houdt ook erg van koken en is vooral erg goed met deeg. Zijn empanadas en sopaipillas zijn goddelijk.

Kook ik alleen eigen bedachte recepten? Nee, zeker niet. Ik heb een (lichtelijke) kookboek en kookmagazine verslaving en ik vind het super leuk om recepten van anderen te proberen. Ik zal in mijn berichten ook altijd duidelijk maken van wie het recept is en indien mogelijk ook laten weten waar het recept in staat. Wil je dat ik een keer een bepaald recept maak of misschien wel jouw recept maak? Laat het me weten!

Quiche met courgette en prei

Deze quiche is puur ontstaan door te kijken naar wat ik in mijn koelkast had. Dit geldt voor zowel de gebruikte groenten als voor het eimengsel.

Ingrediënten                 

 • 6 plakken ontdooid bladerdeeg
 • 1 prei, fijngesneden
 • 2 (gele) courgettes, in blokjes
 • 3 eetlepels olijfolie, plus extra voor het invetten van de quiche vorm
 • Zout & peper, naar smaak
 • Optioneel – 1 halve theelepel gedroogde tijm
 • 4 á 5 eieren
 • 150 gram crème fraîche
 • 50 – 75 gram geraspte kaas
 • Bloem, voor het bestuiven van het aanrecht

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet een quiche vorm licht in met olijfolie.

Bestuif het aanrecht met wat bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot je een plak hebt wat in de vorm past. Leg de plak in de vorm en drapeer de overhangende stukjes deeg naar binnen. Dit hoeft niet netjes te zijn. Een rustieke quiche is juist leuk! Met een vork prik je het deeg wat in.  

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de groenten voor ongeveer 10 minuutjes op middelhoog vuur. Breng ondertussen op smaak met zout, peper en eventueel de gedroogde tijm.

In een kom meng je ondertussen de eieren en de crème fraîche. Zodra dit goed gemengd is doe je de kaas erbij en breng je het op smaak met zout en peper. Goed doorroeren.

Schep de groenten in de quiche vorm en let op dat je niet te veel vocht uit de pan in de vorm doet. Schenk het eimengsel hierbij.

De quiche is nu klaar om in de oven te gaan en bak deze ongeveer 30 minuten. Dit kan langer of korter zijn. De ene oven is de andere niet. Probeer op de helft van de tijd de quiche te draaien, zodat de quiche aan alle kanten mooi kleurt.

Eet smakelijk!

Spaghetti al fumo

Deze pasta is bijzonder makkelijk te makkelijk en met maar weinig ingrediënten. Wie wil dat nou niet? Bovendien komt er geen snijwerk aan te pas!

Ingrediënten:

 • 500 gram spaghetti
 • 250 ml (slag/kook)room
 • 200 gram spekjes
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Basilicum
 • Zout&peper

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de verpakking. Vergeet hierbij niet zout aan het water toe te voegen.

Terwijl de pasta kookt verwarm je de olijfolie in een hapjespan en hierin bak je de spekjes op middelhoog tot hoog vuur. Zodra deze gaar zijn, zet je het vuur zachter en schenk je hierbij de room. Verwarm de room en breng op smaak met zout en peper. Scheur wat blaadjes basilicum (ongeveer 6) en doe die bij de saus.

Zodra de pasta gaar is, schep je die bij de saus. Dus de pasta niet afgieten. Het beetje kookvocht dat in de saus komt, is alleen maar goed. Hussel alles door elkaar en klaar is de pasta.

Eet smakelijk!

Over mij

Op deze site neem ik je mee naar mijn culinaire wereld. De ene keer beland je in Griekenland en de volgende keer bijvoorbeeld in Chili, Cyprus of waar dan ook ter wereld.

Contact?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s